Ga terug
+ servings
Ham ei frites Jamie

Recept voor Italiaanse ham met eieren

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 450 gr kikkererwtenmeel
  • 1 kg varkenslende
  • 30 gr rozemarijn vers
  • 4 el witte wijnazijn
  • 8 eieren groot

Instructies

  • Vet een bakplaat van 25 x 35 cm in met olie.
  • Giet 1,6 liter water in een pan, klop geleidelijk aan het kikkererwtenmeel erdoor en breng het beslag al kloppend op hoog vuur aan de kook tot het dik is; dit duurt ongeveer 8 minuten.
  • Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, giet het beslag op de bakplaat en strijk het uit. Laat even afkoelen en zet de bakplaat 1 uur in de koelkast, of tot de koek gestold is.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
  • Kerf de vetlaag van de varkenslende kruislings in, wrijf hem in met olie, leg hem in een passende pan en braad hem in ongeveer 8 minuten rondom aan.
  • Leg het bosje rozemarijn erbij, kruid het vlees met peper en zout en braad het 40 minuten in de oven, of tot het gaar en mals is.
  • Neem de pan uit de oven, giet de azijn erbij, schuif het vlees even heen en weer en laat het afgedekt rusten.
  • Stort het gestolde kikkererwtenbeslag op een ingevette snijplank, snijd de koek in de lengte in drie lange repen en vervolgens in de breedte in 2 cm brede frites. Hussel ze met wat olie door elkaar, leg ze naast elkaar op twee bakplaten en bak ze 45 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn; keer ze halverwege om
  • Snijd het vlees vlak voordat de panelle-frites klaar zijn in dunne plakjes, hussel ze in het braadvocht door elkaar en bak de eieren zoals je ze lekker vindt.
  • Verdeel de plakjes vlees, de krokante frites en de gebakken eieren over de borden, sprenkel het braadvocht erover en ga aan tafel.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: