Italiaanse ham met eieren en frites
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. En wij houden van zijn no- nonsense recepten.
Hier delen we zijn recept voor Italiaanse ham, eieren en frites. Dit gerecht is geweldig om te maken en de panelle-frites zijn goddelijk. Ze worden meestal als antipasto, met vleeswaren en kaas geserveerd.
Dit recept komt uit:
Het recept voor Italiaanse ham, eieren en frites van Jamie Oliver vind je hieronder
Details
- Servings: 8
Ingredients
- olijfolie
- 450 g kikkererwtenmeel
- 1 kg varkenslende
- 1 bos verse rozemarijn (30 g)
- 4 el wittewijnazijn
- 8 grote eieren
Preparation
- 1Vet een bakplaat van 25 x 35 cm in met olie.
- 2Giet 1,6 liter water in een pan, klop geleidelijk aan het kikkererwtenmeel erdoor en breng het beslag al kloppend op hoog vuur aan de kook tot het dik is; dit duurt ongeveer 8 minuten.
- 3Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, giet het beslag op de bakplaat en strijk het uit. Laat even afkoelen en zet de bakplaat 1 uur in de koelkast, of tot de koek gestold is.
- 4Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
- 5Kerf de vetlaag van de varkenslende kruislings in, wrijf hem in met olie, leg hem in een passende pan en braad hem in ongeveer 8 minuten rondom aan.
- 6Leg het bosje rozemarijn erbij, kruid het vlees met peper en zout en braad het 40 minuten in de oven, of tot het gaar en mals is.
- 7Neem de pan uit de oven, giet de azijn erbij, schuif het vlees even heen en weer en laat het afgedekt rusten.
- 8Stort het gestolde kikkererwtenbeslag op een ingevette snijplank, snijd de koek in de lengte in drie lange repen en vervolgens in de breedte in 2 cm brede frites. Hussel ze met wat olie door elkaar, leg ze naast elkaar op twee bakplaten en bak ze 45 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn; keer ze halverwege om
- 9Snijd het vlees vlak voordat de panelle-frites klaar zijn in dunne plakjes, hussel ze in het braadvocht door elkaar en bak de eieren zoals je ze lekker vindt.
- 10Verdeel de plakjes vlees, de krokante frites en de gebakken eieren over de borden, sprenkel het braadvocht erover en ga aan tafel.
- Author: Redactie
- Posted: oktober 19, 2022