Ga terug
+ servings
Paccheri recept met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gr gedroogde pasta paccheri, penne, rigatoni of farfalle
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ - 1 rode peper vers afhankelijk van hoe pittig of ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 200 gr verse rijpe tomaten grof in stukken gesneden
  • 2 takjes basilicumblaadjes ruwweg gescheurd
  • zout
  • 25 gr Parmezaanse kaas of Grana Padano fijn geraspt

Instructies

  • Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt en kook de pasta in een grote pan met (gezouten) kokend water.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en chilipeper gedurende 1 à 2 minuten, maar zorg dat ze niet aanbranden.
  • Voeg de tomaten toe, de helft van de basilicum en wat zout.
  • Plet de tomaten met behulp van de achterkant van een lepel. Als de pasta net al dente gaar is, haal je die met een pastatang uit het water en voeg je de pasta bij de tomatensaus, samen met een eetlepel kookwater om de saus aan te lengen.
  • Roer de pasta door de saus en breng het geheel aan de kook – zo absorbeert de pasta de smaak van de saus nog iets meer.
  • Voeg de resterende basilicum toe en schep opnieuw om.
  • Serveer in voorverwarmde kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas of Grana Padano.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: