Paccheri met zomerse tomatensaus
Terug naar overzicht
paccheri-met-tomatensaus

Paccheri met zomerse tomatensaus

Paccheri zijn grote pastabuisjes die vaak aan de Amalfikust worden gebruikt. Ze zijn geweldig omdat er vaak hele kerstomaatjes in verdwijnen. Als je ze niet kunt vinden, neem dan penne of farfalle. 

Perfect rijpe cherry-, babypruim- of datterinitomaten barstensvol smaak zijn ideaal voor dit gerecht.

Het recept voor paccheri met zomerse tomatensaus vind je hieronder.

Dit recept komt uit:

PROBEER OOK:

Fotografie: Helen Cathcar

Details

Ingredients

  • 350 g gedroogde pasta, zoals paccheri, penne, rigatoni of farfalle
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • ½ - 1 verse rode peper, afhankelijk van hoe pittig, of ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 200 g verse rijpe tomaten, grof in stukken gesneden
  • 2 grote takken met basilicumblaadjes, ruwweg gescheurd
  • zout
  • 25 g fijn geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano

Preparation

  • 1Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt en kook de pasta in een grote pan met (gezouten) kokend water.
  • 2Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en chilipeper gedurende 1 à 2 minuten, maar zorg dat ze niet aanbranden.
  • 3Voeg de tomaten toe, de helft van de basilicum en wat zout.
  • 4Plet de tomaten met behulp van de achterkant van een lepel. Als de pasta net al dente gaar is, haal je die met een pastatang uit het water en voeg je de pasta bij de tomatensaus, samen met een eetlepel kookwater om de saus aan te lengen.
  • 5Roer de pasta door de saus en breng het geheel aan de kook – zo absorbeert de pasta de smaak van de saus nog iets meer.
  • 6Voeg de resterende basilicum toe en schep opnieuw om.
  • 7Serveer in voorverwarmde kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas of Grana Padano.