Ga terug
+ servings
Pasta met mosterd en worst

Pasta met pittige worst

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde pasta in buis- of schelpvorm
  • 4/6 varkensworstjes pittig
  • 150 ml witte wijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 1 el grove mosterd
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Breng een grote pan water voor de pasta aan de kook en voeg er royaal zout aan toe. Snijd de worstjes open en haal de vulling eruit.
  • Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan, net genoeg om de bodem te smeren. Gooi het worstvel weg, verkruimel het vlees in de hete pan en bak het tot het sist en gaar is, circa 5 minuten op vrij hoog vuur.
  • Doe de pasta in het kokende water.
  • Schenk de wijn bij het worstvlees en laat hem een beetje borrelen. Schraap de vastgekoekte stukjes worst van de bodem van de pan.
  • Roer de chilivlokken erdoor, hak of scheur de basilicumblaadjes grof en voeg ze ook toe.
  • Voeg een snuf zout en de mosterd toe, schenk de slagroom erbij en breng het zachtjes aan de kook. Verhit alles 1-2 minuten en roer af en toe.
  • Giet de pasta als hij gaar is, zo’n 9 minuten nadat het water weer aan de kook is gekomen, af en voeg hem toe aan de romige worstvleessaus.
  • Serveer gloeiendheet.
4.88 van 8 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: