Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd van Nigel Slater
Terug naar overzicht
pasta-pittige-worst

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd van Nigel Slater

‘Van de duizenden recepten die ik door de jaren heen heb gepubliceerd is dit recept, met pasta, worst, mosterd en room, ‘de favoriet’’, aldus Nigel Slater.

Nigel Slater is een grote naam in de culinaire wereld. Hij schrijft al ruim 25 jaar op een smakelijke manier over eten, alsof je al pratend met hem bij het fornuis staat, en hij won talloze prijzen voor zijn kookboeken.

Dit pastarecept voldoet inderdaad aan veel voorwaarden. ‘Die van comfortfood, een goedkope maaltijd én het is een snelle oplossing. Houd het vuur levendig, zodat de worstjes bruin worden en er een kleverig goedje in de pan achterblijft. Klompjes genot’.

Dit recept komt uit:

PROBEER OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • 250 g gedroogde pasta, in buis- of schelpvorm
  • 4 – 6 pittige varkensworstjes, afhankelijk van het formaat
  • olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • een paar snuffen chilivlokken
  • een grote handvol, ca. 20 g basilicumblaadjes
  • 1 el grove mosterd
  • 200 ml slagroom

Preparation

  • 1Breng een grote pan water voor de pasta aan de kook en voeg er royaal zout aan toe
  • 2Snijd de worstjes open en haal de vulling eruit.
  • 3Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan, net genoeg om de bodem te smeren.
  • 4Gooi het worstvel weg, verkruimel het vlees in de hete pan en bak het tot het sist en gaar is, circa 5 minuten op vrij hoog vuur.
  • 5Doe de pasta in het kokende water.
  • 6Schenk de wijn bij het worstvlees en laat hem een beetje borrelen. Schraap de vastgekoekte stukjes worst van de bodem van de pan.
  • 7Roer de chilivlokken erdoor, hak of scheur de basilicumblaadjes grof en voeg ze ook toe.
  • 8Voeg een beetje zout en de mosterd toe, schenk de slagroom erbij en breng het zachtjes aan de kook.
  • 9Verhit alles 1-2 minuten en roer af en toe.
  • 10Giet de pasta als hij gaar is, zo’n 9 minuten nadat het water weer aan de kook is gekomen, af en voeg hem toe aan de romige worstvleessaus.
  • 11Serveer gloeiendheet.