Ga terug
+ servings
Pasta met basilicumpesto

Pasta met basilicumpesto

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 bosjes basilicum vers, gewassen, blaadjes geplukt
  • 1 tl zeezout grof
  • 1 teen knoflook fijngehakt en de groene kern verwijderd
  • 100 gr pijnboompitten geroosterd
  • 100 á 150 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el Pecorino Romano geraspt
  • 350 gr spaghetti
  • 1 bakje haricots verts, geblancheerd
  • 250 gr roseval aardappels in blokjes en geblancheerd tot al dente
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, voor de topping

Instructies

  • Maak eerst de pesto. Doe de basilicumblaadjes met het zeezout, de knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine en puls tot het een grove pasta is geworden. Duw een paar keer de blaadjes naar beneden.
  • Giet dan in een klein straaltje de olijfolie erbij. Doe de pesto over in een schaal en meng de kaas erdoor. Met deze hoeveelheden zul je zeker nog pesto overhouden. Met een laagje olie erop is hij minstens 2 weken houdbaar in de koelkast.
  • Kook de pasta al dente in gezouten water. Doe de pasta met de pesto, wat van het kooknat, haricots verts en blokjes aardappel in een schaal en meng goed. Dien onmiddellijk op met extra Parmezaanse kaas erbij.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: