Ga terug
+ servings
Venkelsalade recept

Frisse venkelsalade

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 120 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 3 venkelknollen zonder stronk en harde buitenbladeren
  • 1 citroen het sap, gezeefd
  • 2 artisjokken
  • 1 el kappertjes klein, uitgelekt en afgespoeld
  • zout
  • peper

Instructies

  • Klop de olijfolie in een kommetje door het sinaasappelsap met zout en peper.
  • Snijd de venkel in heel dunne plakjes, liefst met een mandoline.
  • Vul een grote kom met koud water en voeg het citroensap toe. Snijd de artisjokken bij, verwijder het ‘hooi’ en snijd de rest in kleine stukjes; leg ze direct in de kom met citroenwater (dat voorkomt verkleuring).
  • Laat de artisjokken goed uitlekken en doe ze in een saladeschaal.
  • Voeg de venkel toe en bestrooi met de kappertjes.
  • Druppel de sinaasappeldressing over de salade en dien het gerecht op.
3 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken