Terug naar overzicht
venkelsalade

Zo maak je deze heerlijke venkelsalade met artisjok

Zo maak je deze heerlijk frisse salade met venkel.

Dit recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel.
Bestel het boek eenvoudig in onze webshop.

Bestel De Vegetarische Zilveren Lepel

PROBEER OOK:

Details

Ingredients

  • 120 ml olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel, gezeefd
  • 3 venkelknollen, zonder stronk en harde buitenbladeren
  • sap van 1 citroen, gezeefd
  • 2 artisjokken
  • 1 el heel kleine kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
  • zout en peper

Preparation

  • 1Klop de olijfolie in een kommetje door het sinaasappelsap met zout en peper.
  • 2Snijd de venkel in heel dunne plakjes, liefst met een mandoline.
  • 3Vul een grote kom met koud water en voeg het citroensap toe. Snijd de artisjokken bij, verwijder het ‘hooi’ en snijd de rest in kleine stukjes; leg ze direct in de kom met citroenwater (dat voorkomt verkleuring).
  • 4Laat de artisjokken goed uitlekken en doe ze in een saladeschaal.
  • 5 Voeg de venkel toe en bestrooi met de kappertjes.
  • 6Druppel de sinaasappeldressing over de salade en dien het gerecht op.