Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1,5 cm dik (ongeveer 6 plakjes) en gebruik dan een scherp mes om kriskras ondiepe sneetjes in het vruchtvlees te snijden.
Leg de plakjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met zout.
Bestrijk ze met olijfolie en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven, of tot ze zacht en bruin zijn.
Maak ondertussen de topping; meng de tomaten, knoflook, oregano, zwarte peper en olijfolie.
Wanneer de aubergines gaar zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je het tomatenmengsel erover met een lepel.
Daarna leg je op elke plak een ansjovis.
Zet ze 15-20 minuten terug in de oven tot de tomaten zijn zacht geworden.
Leg de aubergines op een serveerschaal en bestrooi ze met peterselie.
Serveer direct of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Dit gerecht is een dag of twee houdbaar in de koelkast, maar serveer het nooit op koelkastkoude temperatuur.