Ga terug
+ servings
Aubergines ansjovis recept

Gevulde aubergines maken met ansjovis

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • zeezout fijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 250 gr kerstomaatjes in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zwarte peper vers gemalen
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 10 ansjovisfilets klein
  • handje peterselie grof gehakt, om te garneren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1,5 cm dik (ongeveer 6 plakjes) en gebruik dan een scherp mes om kriskras ondiepe sneetjes in het vruchtvlees te snijden.
  • Leg de plakjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met zout.
  • Bestrijk ze met olijfolie en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven, of tot ze zacht en bruin zijn.
  • Maak ondertussen de topping; meng de tomaten, knoflook, oregano, zwarte peper en olijfolie.
  • Wanneer de aubergines gaar zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je het tomatenmengsel erover met een lepel.
  • Daarna leg je op elke plak een ansjovis.
  • Zet ze 15-20 minuten terug in de oven tot de tomaten zijn zacht geworden.
  • Leg de aubergines op een serveerschaal en bestrooi ze met peterselie.
  • Serveer direct of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Dit gerecht is een dag of twee houdbaar in de koelkast, maar serveer het nooit op koelkastkoude temperatuur.
4.75 van 4 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: