Katie Caldesi maakt gerechten die de Amalfikust definiëren. Zoals deze lekkere gevulde aubergines met ansjovis.
De Amalfikust is een van de meest magische plekken van Italië, een zonovergoten landschap dat eruitziet als een glamoureuze filmset, vol met citroen- en olijfbomen. De streek barst van de lekkere ingrediënten voor een pure, Italiaanse maaltijd op een zomeravond. In het kookboek The Amalfi Coast rijden Katie Caldesi en haar man Giancarlo door de Amalfikust. Ze kloppen aan bij locals en gaan langs bij authentieke restaurants om recepten te verzamelen die de Amalfikust definiëren. Een goed voorbeeld zijn deze gevulde aubergines met ansjovis.
Familierecept
Enza Milano en haar familie wonen in
Praiano. Haar moeder is chef-kok en haar vader runt het restaurant Il Pirata. Dit is een van de favoriete ansjovisgerechten van hun familie. Gebruik bij voorkeur gezouten ansjovis in plaats van die in olie, spoel ze goed af en dep ze daarna droog.