Ga terug
+ servings
Stracciatellacake recept

Stracciatellacake bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 200 gr bloem tipo 00
  • 2 tl bakpoederrasp
  • 1/2 sinaasappel, 't rasp
  • 200 gr rietsuiker
  • 200 gr ricotta
  • 2 el amandelmelk (of andere melk)
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 60 gr chocoladedruppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C°. Roer het bakpoeder door de bloem en zeef de bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Vermeng de suiker, de ricotta, de sinaasappelzeste, de melk en de olijfolie. Kluts de eieren door het beslag en roer er 40 gr chocoladedruppels door.
  • Roer de bloem door het beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm en strooi de rest van de chocoladedruppels erover. Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Tip! Deze cake is erg lekker met mascarponeroom: 150 g mascarpone • 2 eetlepels sojaroom • 2 eetlepels poedersuiker
    Vermeng de mascarpone met de sojaroom en de poedersuiker.
4 van 6 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: