Ga terug
+ servings
Sint-jakobsschelpen

Sint-Jakobsschelpen met venkel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen met venkelgroen
  • 100 ml witte wijn
  • 12 sint-jakobsschelpen zonder schelp
  • 50 gr pancetta in dunne plakken
  • zeezout en peper
  • olijfolie om te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Haal de buitenste, stugge bladeren van de venkel en snijd de bovenkant eraf. Bewaar het groen voor de garnering.
  • Snijd de venkel in de lengte doormidden, leg elke helft plat op het werkblad en snijd in dunne plakken. Doe een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan en doe hier de venkel bij. Sauteer 5 minuten op hoog vuur, blus af met de witte wijn en laat verdampen. Zet het vuur laag en laat 15 minuten stoven.
  • Doe er eventueel een beetje heet water bij. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder intussen de spier, dat is dat langwerpige witte stukje aan de zijkant van de sint-jakobsschelpen. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg daar de pancetta op. Zet 10 minuten in de oven.
  • Leg daarna op keukenpapier en verkruimel. Verhit een koekenpan, doe er een scheutje olie in en bak de sint-jakobsschelpen op middelhoog vuur vlug om en om, 1 à 2 minuten per kant. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Verdeel de venkel over vier bordjes. Leg drie sint-jakobsschelpen op de venkel en bestrooi met het pancettakruim en fijngehakte venkelgroen.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: