Ga terug
+ servings
Courgette met doperwtensaus

Pappardelle van courgette

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr diepvriesdoperwten
  • 30 gr rucola
  • 165 ml olijfolie
  • 2 courgettes groot
  • handvol erwtenscheuten

Instructies

  • Kook de doperwten 4 minuten in goed kokend, licht gezouten water en giet ze af.
  • Doe ze in de kom van een keukenmachine en voeg de rucola toe.
  • Maal ze met 120 ml van de olijfolie tot een luchtige saus.
  • Haal met een dunschiller lange, dunne repen van de courgettes. Je houdt waarschijnlijk een kern vol zaadjes over; die kun je weggooien.
  • Verhit de resterende olijfolie in een ondiepe pan en bak de courgettelinten er 3-4 minuten in tot ze zacht en doorschijnend zijn; ze mogen net niet goudbruin worden.
  • Voeg de erwtenscheuten toe. Verwarm de erwtenpasta een paar minuten op laag vuur.
  • Serveer de courgettes met de doperwtensaus.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: