Dit is een geniaal gerechtje bij een stukje vlees of mootje vis. Het staat namelijk zó op tafel.
‘Tegenwoordig ligt er altijd wel een zak doperwten in mijn diepvries. Geen enkele groente voelt zich zo goed thuis bij vissticks. De meeste doperwten eindigen als puree, want daar heb ik een grote liefde voor. Ik roer gesmolten boter of olijfolie door de gepureerde doperwten, en soms een scheutje witte wijnazijn of een kneepje citroen’, aldus Nigel Slater.
‘Bij mijn nieuwste versie worden de doperwten gepureerd met rucola en olijfolie om als saus bij courgette te serveren. De courgettes worden met een dunschiller als pappardelle gesneden. Bestrooid met erwtenscheuten schittert het bord met het vroege lentegroen’.
Nigel Slater is een grote naam in de culinaire wereld. Hij schrijft al ruim 25 jaar op een smakelijke manier over eten, alsof je al pratend met hem bij het fornuis staat, en hij won talloze prijzen voor zijn kookboeken.
Je vindt dit recept samen met 20 andere in het gratis receptenboekje dat je ontvangt bij de
jubileumeditie van De Smaak van Italië.