Terug naar overzicht
Courgette met doperwtensaus

Courgette met doperwtensaus

Dit is een geniaal gerechtje bij een stukje vlees of mootje vis. Het staat namelijk zó op tafel.

‘Tegenwoordig ligt er altijd wel een zak doperwten in mijn diepvries. Geen enkele groente voelt zich zo goed thuis bij vissticks. De meeste doperwten eindigen als puree, want daar heb ik een grote liefde voor. Ik roer gesmolten boter of olijfolie door de gepureerde doperwten, en soms een scheutje witte wijnazijn of een kneepje citroen’, aldus Nigel Slater.

‘Bij mijn nieuwste versie worden de doperwten gepureerd met rucola en olijfolie om als saus bij courgette te serveren. De courgettes worden met een dunschiller als pappardelle gesneden. Bestrooid met erwtenscheuten schittert het bord met het vroege lentegroen’.

Nigel Slater is een grote naam in de culinaire wereld. Hij schrijft al ruim 25 jaar op een smakelijke manier over eten, alsof je al pratend met hem bij het fornuis staat, en hij won talloze prijzen voor zijn kookboeken.

Je vindt dit recept samen met 20 andere in het gratis receptenboekje dat je ontvangt bij de jubileumeditie van De Smaak van Italië.
Courgette met doperwtensaus

Pappardelle van courgette

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr diepvriesdoperwten
  • 30 gr rucola
  • 165 ml olijfolie
  • 2 courgettes groot
  • handvol erwtenscheuten

Instructies

  • Kook de doperwten 4 minuten in goed kokend, licht gezouten water en giet ze af.
  • Doe ze in de kom van een keukenmachine en voeg de rucola toe.
  • Maal ze met 120 ml van de olijfolie tot een luchtige saus.
  • Haal met een dunschiller lange, dunne repen van de courgettes. Je houdt waarschijnlijk een kern vol zaadjes over; die kun je weggooien.
  • Verhit de resterende olijfolie in een ondiepe pan en bak de courgettelinten er 3-4 minuten in tot ze zacht en doorschijnend zijn; ze mogen net niet goudbruin worden.
  • Voeg de erwtenscheuten toe. Verwarm de erwtenpasta een paar minuten op laag vuur.
  • Serveer de courgettes met de doperwtensaus.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.