Ga terug
+ servings
Gevulde paprika recept

Gevulde paprika’s

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr zachte broodkruimels
  • 1 tomaat rijp, in kleine blokjes
  • 50 gr zwarte olijven afgespoeld, ontpit en fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 el kappertjes afgespoeld en fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 60 ml olijfolie extra vergine + 2 el
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 25 gr Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • zeezout
  • 1 kilo rode paprika (liefst puntpaprika’s) ontdaan van steeltjes en zaadjes

Instructies

  • Meng in een grote kom de broodkruimels, tomaat, olijven, ansjovis, kappertjes, het ei, de 60 ml olijfolie, oregano, knoflook en Parmezaanse kaas.
  • Voeg een beetje zout toe, niet te veel want de kappertjes en olijven zijn al zoutig.
  • Vul de paprika’s losjes tot bovenin met het broodkruimelmengsel. Verhit in een grote braadpan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie op matige kookstand.
  • Leg als de olie gaat glinsteren de gevulde paprika’s erin en bak ze, af en toe kerend, tot ze gaar en heel zacht zijn, zo’n 20 minuten voor kleinere exemplaren en 25 minuten voor wat grotere. Serveer ze meteen of op kamertemperatuur.
4.50 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: