50grzwarte olijvenafgespoeld, ontpit en fijngehakt
4ansjovisfiletsschoongemaakt en fijngehakt
1elkappertjesafgespoeld en fijngehakt
1eilosgeklopt
60mlolijfolieextra vergine + 2 el
1tlgedroogde oregano
1teentjeknoflookfijngehakt
25grParmezaanse kaasfijngeraspt
zeezout
1kilorode paprika(liefst puntpaprika’s) ontdaan van steeltjes en zaadjes
Instructies
Meng in een grote kom de broodkruimels, tomaat, olijven, ansjovis, kappertjes, het ei, de 60 ml olijfolie, oregano, knoflook en Parmezaanse kaas.
Voeg een beetje zout toe, niet te veel want de kappertjes en olijven zijn al zoutig.
Vul de paprika’s losjes tot bovenin met het broodkruimelmengsel. Verhit in een grote braadpan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie op matige kookstand.
Leg als de olie gaat glinsteren de gevulde paprika’s erin en bak ze, af en toe kerend, tot ze gaar en heel zacht zijn, zo’n 20 minuten voor kleinere exemplaren en 25 minuten voor wat grotere. Serveer ze meteen of op kamertemperatuur.