Katie Parla levert met Grandi Gusti een culinaire liefdesbrief af aan de rustieke keuken van Zuid-Italië. De Amerikaanse culinair journalist woont in Rome en deelt recepten van populaire maar ook bijna vergeten, authentieke gerechten.
In de bodem van Campanië gedijen tientallen paprikasoorten. De platte, bolvormige papaccella wordt ingemaakt en bij varkensvlees geserveerd; de ‘gewone’ paprika’s worden gehalveerd, met broodkruimels bestrooid en gebakken tot ze zwartgeblakerd zijn en bijna uit elkaar vallen; en de hoornvormige paprika’s worden gevuld met op smaak gebrachte broodkruimels en dan zachtjes in de olie gebakken. De vulling varieert van dorp tot dorp – en zelfs van huis tot huis – maar in Benevento, een eeuwenoude stad diep in Campanië, vind je olijven, ansjovis, kappertjes, pijnboompitten en zelfs rozijnen in de vulling. Sommige mensen voegen er ook tonijn uit blik aan toe, andere Parmezaanse kaas, maar iedereen bakt de paprika’s tot ze bijna openbarsten en de smakelijke inhoud eruit stroomt.