Ga terug
+ servings
Linguine met pistache pesto - Gennaro's Limoni - Pic credit David Loftus

Linguine met pistachepesto en tonijn

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gr linguine
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 á 4 blikken tonijn uitgelekt (uitlekgewicht ca. 320 gr)
  • 1 citroen het rasp en een scheutje sap
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Voor de pesto

  • 200 gr pistachenoten ongezouten
  • 35 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen het rasp
  • 5 basilicumblaadjes
  • ½ teentje knoflook
  • 160 ml olijfolie extra vergine
  • 140 ml warm water

Instructies

  • Maak eerst de pesto. Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde consistentie. Zet opzij.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de linguine al dente.
  • Verhit ondertussen de extra vergine olijfolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook toe en fruit een minuutje op middelhoog vuur.
  • Voeg de stukjes tonijn toe, een beetje zout en peper naar smaak en laat ongeveer een minuut koken om de smaken te laten intrekken.
  • Giet de linguine af, meng met de pesto en de tonijn en roer goed door elkaar.
  • Bestrooi met de citroenrasp, een scheutje citroensap en serveer direct.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: