Ga terug
+ servings
Sergio Herman carbonara met krab

Carbonara met krab

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 20 stuks grote pipe rigate of schelpenpasta
  • olijfolie
  • 150 gr guanciale in blokjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 el knoflookcrème
  • 1 el gezouten boter
  • 8 el versgeraspte parmezaan
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 el platte peterselie fijngesneden
  • 100 gr gekookte noordzeekrab schoongemaakt

Instructies

  • Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een pan met ruim gezouten water en een scheut olijfolie. Giet af, maar vang het kookvocht op. Laat de pasta afkoelen onder koud stromend water en voeg nog een scheut olijfolie toe. Meng voorzichtig.
  • Verhit een hoge pan met een scheut olijfolie erin en bak de guanciale tot hij goudbruin is.
  • Voeg de sjalot en knoflookcrème toe en bak even mee. Doe de pasta erbij, samen met 4 tot 5 eetlepels van het kookvocht, de gezouten boter, 2 eetlepels olijfolie en de parmezaan. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en fijn zeezout. Schud de pan op of roer voorzichtig door. Zorg dat alles mooi rond de pasta kleeft, het kookvocht en de parmezaan zorgen voor de binding van de saus rond de pasta.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eieren en de peterselie door de pasta. Voeg als laatste de noordzeekrab toe en meng dit voorzichtig door de pasta. Het is de bedoeling dat de pipe rigate echt goed gevuld zijn met de guanciale en krab. Verdeel alles over warme borden.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken