Heerlijk recept van Sergio Herman: Pipe rigate, carbonara, krab
Terug naar overzicht

Heerlijk recept van Sergio Herman: pipe rigate carbonara met krab

Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. In zijn kookboek ‘New Italian’ presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben.

Dit recept komt uit New Italian van Sergio Herman. Bestel dit kookboek zonder verzendkosten.

Bestel New Italian

Details

  • Servings: 20

Ingredients

  • 20 stuks grote pipe rigate (of schelpenpasta)
  • olijfolie
  • 150 gram guanciale, in blokjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 el knoflookcrème (zie hieronder)
  • 1 el gezouten boter
  • 8 el versgeraspte parmezaan
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 100 gr schoongemaakte, gekookte noordzeekrab

Preparation

  • 1Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een pan met ruim gezouten water en een scheut olijfolie. Giet af, maar vang het kookvocht op. Laat de pasta afkoelen onder koud stromend water en voeg nog een scheut olijfolie toe. Meng voorzichtig.
  • 2Verhit een hoge pan met een scheut olijfolie erin en bak de guanciale tot hij goudbruin is.
  • 3Voeg de sjalot en knoflookcrème toe en bak even mee. Doe de pasta erbij, samen met 4 tot 5 eetlepels van het kookvocht, de gezouten boter, 2 eetlepels olijfolie en de parmezaan. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en fijn zeezout. Schud de pan op of roer voorzichtig door. Zorg dat alles mooi rond de pasta kleeft, het kookvocht en de parmezaan zorgen voor de binding van de saus rond de pasta.
  • 4Haal de pan van het vuur en roer de eieren en de peterselie door de pasta. Voeg als laatste de noordzeekrab toe en meng dit voorzichtig door de pasta. Het is de bedoeling dat de pipe rigate echt goed gevuld zijn met de guanciale en krab. Verdeel alles over warme borden.