Terug naar overzicht
Sergio Herman carbonara met krab

Heerlijk recept van Sergio Herman: pipe rigate carbonara met krab

Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. In zijn kookboek ‘New Italian’ presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben.

‘In Le Pristine koken
we met een Italiaanse
touch en gebruiken we
Zeeuwse producten,
want de Noordzee is onze
voortuin. Zo heb ik Noord-zeekrab en krabjus aan
mijn versie van de
carbonara toegevoegd.’ Aldus Herman.

Dit recept komt uit New Italian van Sergio Herman, bestel het boek in onze shop.

 

Sergio Herman carbonara met krab

Carbonara met krab

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 20 stuks grote pipe rigate of schelpenpasta
  • olijfolie
  • 150 gr guanciale in blokjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 el knoflookcrème
  • 1 el gezouten boter
  • 8 el versgeraspte parmezaan
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 el platte peterselie fijngesneden
  • 100 gr gekookte noordzeekrab schoongemaakt

Instructies

  • Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een pan met ruim gezouten water en een scheut olijfolie. Giet af, maar vang het kookvocht op. Laat de pasta afkoelen onder koud stromend water en voeg nog een scheut olijfolie toe. Meng voorzichtig.
  • Verhit een hoge pan met een scheut olijfolie erin en bak de guanciale tot hij goudbruin is.
  • Voeg de sjalot en knoflookcrème toe en bak even mee. Doe de pasta erbij, samen met 4 tot 5 eetlepels van het kookvocht, de gezouten boter, 2 eetlepels olijfolie en de parmezaan. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en fijn zeezout. Schud de pan op of roer voorzichtig door. Zorg dat alles mooi rond de pasta kleeft, het kookvocht en de parmezaan zorgen voor de binding van de saus rond de pasta.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eieren en de peterselie door de pasta. Voeg als laatste de noordzeekrab toe en meng dit voorzichtig door de pasta. Het is de bedoeling dat de pipe rigate echt goed gevuld zijn met de guanciale en krab. Verdeel alles over warme borden.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.