Ga terug
+ servings
Pasta met sardines

Pasta met saus van sardines & wilde venkel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 witte ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt
  • verse rode chilipeper of een snuf chilivlokken, naar smaak
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 1 handje wilde venkel venkelgroen of dille
  • 5 ansjovis in olie uitgelekt
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el zachte, zoete rozijnen of krenten
  • 1 handje kerstomaten grof gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 10 verse sardines gefileerd of sardines uit blik
  • snuf saffraandraadjes
  • 320 gr busiate of spaghetti
  • handje geroosterd amandelschaafsel grof gehakt

Instructies

  • Bak de ui, de knoflook en de chilipeper samen in de olie zacht. Kook de wilde venkel vijf minuten en bewaar het water om later de pasta in te koken.
  • Druk het overtollige vocht uit de venkel en hak fijn. Laat de ansjovis smelten in de olie met de ui en voeg de pijnboompitten, rozijnen, wilde venkel en kerstomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de sardines en de saffraan gemengd met twee eetlepels heet water toe en laat vijf minuten met een deksel op de pan garen. Verdeel de sardines in stukjes en breng de saus indien nodig verder op smaak.
  • Breng het venkelkookvocht in een grote pan aan de kook, kook de spaghetti daarin gaar en giet af. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng door elkaar. Serveer in warme kommen en garneer met het amandelschaafsel.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: