De inwoners van Sicilië zijn een stelletje geluksvogels. Niet alleen pakken ze flink wat zonuren, ze komen ook nog eens om in de heerlijkste producten en ingrediënten die op het eiland groeien en geproduceerd worden. Genoeg om een heel kookboek mee te vullen, zo blijkt uit Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland. Vandaag delen we een recept uit het boek: pasta met sardines en wilde venkel.
Pasta met sardines
Pasta con le sarde is bijna een nationaal gerecht op
Sicilië en komt in verschillende vormen op het eiland voor. Het is een recept met een rijke, fantastische geschiedenis, waarbij de Arabische en Italiaanse tradities op het bord worden weerspiegeld. De pasta die erbij hoort is
busiate, een soort kurkentrekkerpasta, gemaakt van griesmeel. Dit recept is van de gepassioneerde foodie Caterina, eigenaar van hotel en restaurant Il Palladio in Giardini Naxos. Ze gebruikt handenvol wilde venkel en lokale sardines. Wilde venkel is bij ons lastig te vinden, maar je kunt ook gewoon venkelgroen of verse dille gebruiken. Ga ook op zoek naar de lange Italiaanse pijnboompitten, want deze voegen zowel smaak als een krokante structuur aan de pasta toe. Ze zijn hier duur, maar als je op Sicilië bent, vind je ze overal op de markt.