Ga terug
+ servings
Cacio e Pepe

Pastarecept: cacio e pepe van Cesare al Casaletto

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • Zeezout
  • 450 gr spaghetti
  • 225 gr Pecorino Romano fijn geraspt
  • 2 tl zwarte peper versgemalen, plus meer om op smaak te brengen

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente.
  • Doe ondertussen in een grote kom 165 gram pecorino romano, peper en een beetje kookvocht en roer dit snel door met een houten lepel tot een pasta.
  • Schep de pasta er met een grote zeef uit en voeg vlug bij het kaasmengsel. Laat het water koken in de pan.
  • Voeg al roerend een eetlepel of meer kokend water toe aan het mengsel, totdat er een gladde saus is ontstaan.
  • Bestrooi de borden met de overgebleven pecorino en serveer direct.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: