Ga terug
+ servings
Kip met druiven

Kip met blauwe druiven

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 8 kippendijen met bot en vel
  • 8 tenen knoflook gepeld
  • 500 gr blauwe druiven pitloos
  • zout en zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de olie in een grote hapjespan waar de stukken kip naast elkaar in kunnen liggen. Voeg de gehakte rozemarijn toe en leg de stukken kip op het vel in de pan. Breng op smaak met zout en peper en bak de kip met een deksel op de pan tot het vel gebruind is en het vet eruit loopt.
  • Draai de stukken kip om, bestrooi met zout en peper en bak tot de andere kant ook bruin is.
  • Voeg de knoflook en de druiven toe. Leg een deksel op de pan en laat 25 minuten op laag vuur stoven tot de kip zacht en helemaal gaar is.
  • Draai de stukken kip minstens één keer om. De druiven moeten nu ook helemaal zacht zijn, sommige zullen openbarsten en het sap zal zich mengen met het kippenvet waardoor er een zeer smaakvolle saus ontstaat.
  • Proef de saus en breng zo nodig op smaak met zout en peper om de juiste balans te krijgen met de zoetheid van de druiven.
4.67 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: