Zo maak je kip met druiven van Claudia Roden
Terug naar overzicht
recept claudia roden magazine De Smaak van Italie

Zo maak je kip met blauwe druiven van Claudia Roden

Dit gerecht van kip met druiven is heerlijk op een bedje van polenta. Je kunt beide van tevoren maken en vlak voor het eten opwarmen.

Bekijk het recept voor de polenta.

De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z.

Dit recept komt uit het kookboek Med van Claudia Roden. Bestel het in onze webshop! Je betaalt geen verzendkosten.

Bestel het kookboek Med

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 8 kippendijen met bot en vel
  • 8 tenen knoflook, gepeld
  • 500 g pitloze blauwe druiven
  • zout en zwarte peper

Preparation

  • 1Verwarm de olie in een grote hapjespan waar de stukken kip naast elkaar in kunnen liggen. Voeg de gehakte rozemarijn toe en leg de stukken kip op het vel in de pan. Breng op smaak met zout en peper en bak de kip met een deksel op de pan tot het vel gebruind is en het vet eruit loopt.
  • 2Draai de stukken kip om, bestrooi met zout en peper en bak tot de andere kant ook bruin is.
  • 3Voeg de knoflook en de druiven toe. Leg een deksel op de pan en laat 25 minuten op laag vuur stoven tot de kip zacht en helemaal gaar is.
  • 4Draai de stukken kip minstens één keer om. De druiven moeten nu ook helemaal zacht zijn, sommige zullen openbarsten en het sap zal zich mengen met het kippenvet waardoor er een zeer smaakvolle saus ontstaat.
  • 5Proef de saus en breng zo nodig op smaak met zout en peper om de juiste balans te krijgen met de zoetheid van de druiven.