125mlolijfolieextra vergine, plus extra om mee te bestrijken
50grGriekse yoghurt
2rode uienklein, gesnipperd
200grolijvenTurkse zwarte, ontpit en grof gehakt
2elgedroogde munt
Instructies
Schep de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en schep hier de gist, het zout en de suiker in. Schenk het lauwwarme water, de olijfolie en de yoghurt in het kuiltje. Maak van je hand een soort klauw en meng hiermee het mengsel tot het een glad, kleverig deeg wordt.
Voeg de uien, olijven en munt toe en meng tot deze ingrediënten evenredig verdeeld zijn. Het deeg moet nog steeds een beetje nat en kleverig aanvoelen. Het deeg voor dit brood hoort zo te zijn, dus kom niet in de verleiding om meer bloem toe te voegen.
Dek het deeg af met plasticfolie dat is ingesmeerd met olie. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen of tot het in grootte is verdubbeld. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Verdeel het deeg in 6 porties van ongeveer 15 cm in doorsnede en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende ruimte ertussen. Waarschijnlijk heb je twee grote bakplaten nodig om de broden op te bakken, of bak bij wijze van alternatief in twee keer. Bak de platbroden 20 tot 30 minuten tot ze goudbruin zijn.