Ga terug
+ servings
kabeljauw met linzen

Kabeljauw met linzen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 scheut bakolie
  • 1/2 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 lit water
  • 150 gr linzen

voor de salsa verde:

  • munt
  • handje peterselie
  • 1 knoflookteentje
  • 2 ansjovisjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 el mosterd
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • beetje bloem
  • 300 gr kabeljauw
  • scheut citroensap
  • zwarte peper en zout

Instructies

  • Snipper de ui en snij de peen en de bleekselderij in schijfjes. Bak eerst de ui aan en voeg dan de wortel en de bleekselderij toe. Laat dit een minuut of 10 bakken en doe dan het water erbij. Laat het geheel 10 minuten zacht koken.
  • Zeef de bouillon en kook de linzen in de bouillon in een klein half uur rustig gaar. Proef of ze lekker zijn of nog iets meer tijd nodig hebben.
  • Maak intussen de salsa verde. Snij de munt, de peterselie en de knoflook fijn. Meng dit samen met de ansjovis, de mosterd en de olijfolie met een staafmixer tot een saus.
  • Wrijf de kabeljauwmoot in met de bloem. Verwarm een scheut olie en bak de kabeljauw eerst op de kant van het vel een minuut of vijf, en daarna de andere kant. Als de kabeljauw ondoorschijnend wit is geworden is hij gaar.
  • Drapeer de salsa verde op een schaal en roer er de linzen direct nadat ze zijn afgegoten doorheen. Leg er vervolgens de kabeljauw op.
  • Breng het geheel nog wat extra op smaak met citroensap, veel zwarte peper en eventueel nog wat zout.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: