Ga terug
+ servings
Minestrone met pompoen

Minestrone met pompoen

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 wortel groot, in plakjes
  • 2 selderijstengels in plakjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 handvol verse salie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 tl saliepoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 el edelgist
  • 225 gr volkorenrijst
  • 1 pompoen klein, naar keuze, in blokjes van 1 cm
  • 2 handen boerenkool gesneden
  • 1 lit water
  • 3-4 tl zout en zwarte peper naar smaak
  • handvol hazelnoten geroosterd, grof gehakt

Voor de krokante salie:

  • 6 salieblaadjes groot
  • 1 el bloem
  • 60 ml olijfolie

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op hoog vuur.
  • Als de pan goed verwarmd is, voeg je het bouillonblokje, de knoflook, laurier, verse salie, tijm, saliepoeder en nootmuskaat toe. Fruit tot het geheel geurig en licht gekleurd is. Voeg hierna de wortel en selderij toe, fruit voor 2 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg dan de rijst, pompoen en water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het sudderen tot de rijst 'al dente' (beetgaar) is. Net voordat de rijst gaar is, voeg je de boerenkool toe.
  • Vlak voor het serveren verwarm je de olijfolie voor de krokante salie in een pannetje. Wentel de salieblaadjes in wat bloem en frituur ze krokant in de olijfolie.
  • Serveer de minestrone met de krokante salie en wat geroosterde hazelnoten.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: