Loading

Minestrone van pompoen en krokante salie

Lekker comfortfood voor in het najaar, deze minestrone met pompoen.

Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Minestra is Italiaans voor ‘soep’, minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus letterlijk ‘de grote soep’. Deze variant met pompoen past uitstekend bij het pompoen-en-soep-seizoen in oktober.

Bekijk het recept hieronder. Het komt uit Plant based Italian.

Bekijk ook:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote wortel, in plakjes
  • 2 selderijstengels, in plakjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 handvol verse salie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 tl saliepoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 el edelgist
  • 225 gr volkorenrijst
  • 1 kleine pompoen naar keuze, in blokjes van 1 cm
  • 2 handenvol boerenkool, gesneden
  • 1 l water
  • 3-4 tl zout
  • zwarte peper naar smaak
  • handvol geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • VOOR DE KROKANTE SALIE:
  • 6 grote salieblaadjes
  • 1 el bloem
  • 60 ml olijfolie

Preparation

  • 1Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op hoog vuur.
  • 2Als de pan goed verwarmd is, voeg je het bouillonblokje, de knoflook, laurier, verse salie, tijm, saliepoeder en nootmuskaat toe. Fruit tot het geheel geurig en licht gekleurd is. Voeg hierna de wortel en selderij toe, fruit voor 2 minuten tot ze glazig zijn.
  • 3Voeg dan de rijst, pompoen en water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het sudderen tot de rijst 'al dente' (beetgaar) is. Net voordat de rijst gaar is, voeg je de boerenkool toe.
  • 4Vlak voor het serveren verwarm je de olijfolie voor de krokante salie in een pannetje. Wentel de salieblaadjes in wat bloem en frituur ze krokant in de olijfolie.
  • 5Serveer de minestrone met de krokante salie en wat geroosterde hazelnoten.