Terug naar overzicht
Minestrone met pompoen

Minestrone van pompoen en krokante salie

Lekker comfortfood voor in het najaar, de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani bedenkt de lekkerste vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. Hier delen we haar vegan recept voor minestrone met pompoen.

Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Minestra is Italiaans voor ‘soep’, minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus letterlijk ‘de grote soep’. Deze variant met pompoen past uitstekend bij het pompoen-en-soep-seizoen in het najaar.
Minestrone met pompoen

Minestrone met pompoen

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 wortel groot, in plakjes
  • 2 selderijstengels in plakjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 handvol verse salie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 tl saliepoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 el edelgist
  • 225 gr volkorenrijst
  • 1 pompoen klein, naar keuze, in blokjes van 1 cm
  • 2 handen boerenkool gesneden
  • 1 lit water
  • 3-4 tl zout en zwarte peper naar smaak
  • handvol hazelnoten geroosterd, grof gehakt

Voor de krokante salie:

  • 6 salieblaadjes groot
  • 1 el bloem
  • 60 ml olijfolie

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op hoog vuur.
  • Als de pan goed verwarmd is, voeg je het bouillonblokje, de knoflook, laurier, verse salie, tijm, saliepoeder en nootmuskaat toe. Fruit tot het geheel geurig en licht gekleurd is. Voeg hierna de wortel en selderij toe, fruit voor 2 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg dan de rijst, pompoen en water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het sudderen tot de rijst 'al dente' (beetgaar) is. Net voordat de rijst gaar is, voeg je de boerenkool toe.
  • Vlak voor het serveren verwarm je de olijfolie voor de krokante salie in een pannetje. Wentel de salieblaadjes in wat bloem en frituur ze krokant in de olijfolie.
  • Serveer de minestrone met de krokante salie en wat geroosterde hazelnoten.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.