Ga terug
+ servings
Donna-Hay-Knoflookpasta-recept

Romige gepofte knoflookpasta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde spaghetti
  • 1 hoeveelheid gepofte knoflook(zie basisrecept), fijngeprakt

Voor erbij:

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas fijn geraspt

Oregano-olie:

  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 5 gr oreganoblaadjes

Instructies

  • Kook de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water al dente.

Maak intussen de oregano-olie:

  • Verwarm een pannetje op laag vuur. Schenk de olie erin, voeg de kappertjes toe en verwarm 5 minuten, tot ze geuren. Doe de oreganoblaadjes erbij en warm 1 minuut mee.
  • Giet af en bewaar 250 ml van het pastawater in een aparte kom. Doe de pasta terug in de pan.
  • Klop in een kom het bewaarde pastawater, de geprakte knoflook en olie door elkaar. Vouw dit knoflookmengsel door de pasta.
  • Schep de pasta in diepe borden en verdeel de oregano-olie, chilivlokken en parmezaan erover.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken