Terug naar overzicht
Donna-Hay-Knoflookpasta-recept

Snelle knoflookpasta van Donna Hay

Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met dit recept van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker, zonder dat je erna in sociaal isolement hoeft. Dit recept voor romige en snelle knoflookpasta komt uit haar nieuwste kookboek Even more Basics to Brilliance.

Wil je weten hoe je de gepofte knoflook maakt? Kijk dan in onze nieuwste editie. Bestel het nieuwe kookboek Even more Basics to Brilliance eenvoudig in onze webshop.
Donna-Hay-Knoflookpasta-recept

Romige gepofte knoflookpasta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde spaghetti
  • 1 hoeveelheid gepofte knoflook(zie basisrecept), fijngeprakt

Voor erbij:

  • 2 el olijfolie extra vergine
  • chilivlokken
  • Parmezaanse kaas fijn geraspt

Oregano-olie:

  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 5 gr oreganoblaadjes

Instructies

  • Kook de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water al dente.

Maak intussen de oregano-olie:

  • Verwarm een pannetje op laag vuur. Schenk de olie erin, voeg de kappertjes toe en verwarm 5 minuten, tot ze geuren. Doe de oreganoblaadjes erbij en warm 1 minuut mee.
  • Giet af en bewaar 250 ml van het pastawater in een aparte kom. Doe de pasta terug in de pan.
  • Klop in een kom het bewaarde pastawater, de geprakte knoflook en olie door elkaar. Vouw dit knoflookmengsel door de pasta.
  • Schep de pasta in diepe borden en verdeel de oregano-olie, chilivlokken en parmezaan erover.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.