Ga terug
+ servings
Zwijnenragu Jamie Oliver

Wildzwijnragout

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 40 minuten
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 3 k wildzwijn-, varkens- of lamsschouder zonder vel
  • 4 el jeneverbessen
  • 4 laurierblaadjes vers
  • 4 el wijnazijn
  • olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 4 rode uien
  • 4 wortels
  • 750 ml chianti (rode wijn)
  • 100 gr tomatenpuree
  • 30 gr rozemarijn vers

Voor de gremolata:

  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 30 gr bladpeterselie

Instructies

  • Leg het vlees de avond tevoren in de marinade.
  • Kneus de jeneverbessen in een vijzel, masseer ze samen met de laurier, azijn en 4 eetlepels olie in het vlees en zet dat afgedekt in de koelkast.
  • Zet de volgende dag je grootste braadpan op matig hoog vuur.
  • Maak de venkelknollen schoon (bewaar het groene loof in een kom koud water), snijd ze in stukjes en doe ze met 2 eetlepels olie in de pan.
  • Pel de uien, schil de wortels, snijd ze in grove stukjes, roer ze met een snuf zeezout door de venkel en bak het geheel 15-20 minuten onder regelmatig roeren, tot de groenten zacht en goudbruin zijn.
  • Veeg de marinade van het vlees en braad het in een grote koekenpan op hoog vuur aan.
  • Schep het vlees op de groenten en giet de rode wijn erbij.
  • Roer de tomatenpuree en een snufje zout erdoor en giet er dan zo veel water bij dat de boel onderstaat.
  • Bind het bosje rozemarijn bij elkaar en dompel het onder.
  • Breng de stoof zachtjes aan de kook en laat hem afgedekt 4-5 uur sudderen, tot alles zacht is.
  • Keer het vlees een paar keer om en roer de groenten regelmatig door.
  • Trek het vlees voorzichtig uit elkaar, gooi de botten en zenen weg, roer het vlees door de saus en verdun deze met water tot de gewenste consistentie.
  • Pluk de peterselieblaadjes voor de gremolata en hak ze samen met het uitgelekte venkelloof fijn.
  • Pers de knoflook erboven, rasp de citroenschil erover en hak alles door elkaar.
  • Strooi over de ragù en serveer deze met smeuïge polenta, aardappelpuree, brood of pasta.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: