Ga terug
+ servings
Feestelijke ijstaart ijspret

Feestelijke ijstaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • ijsmachine

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 180 gr kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl vanille-extract of wodkabessen (bijvoorbeeld aalbessen, ter garnering)
  • geraspte chocolade (ter garnering)

Optioneel

  • cocktailprikkers en stukjes lint voor zelfgemaakte vlaggetjes

Instructies

  • Roer de melk en de suiker in een schaal door elkaar tot de suiker opgelost is. Meng de slagroom, het vanillepoeder en het vanille-extract of de wokda erdoorheen. Doe het mengsel over in een ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs halfbevroren is.
  • Schenk het in een mooie vorm waarin ongeveer 1 liter past. Zet de vorm 4 tot 6 uur in de vriezer.
  • Laat het ijs een tijdje op kamertemperatuur staand voordat je de vorm omkeert op een koude schaal. Decoreer met bessen, geraspte chocolade en zelfgemaakte vlaggetjes.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: