Terug naar overzicht
ijstaart

Feestelijke ijstaart

Op zoek naar een feestelijk dessert voor het kerstdiner? Deze ijstaart van vanille-ijs is een echte allemansvriend en makkelijk te maken.

ijstaartUit het boek:
IJspret
Linda Lomelino
Uitgeverij Kosmos

Details

Ingredients

  • 300 ml melk
  • 180 g kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl vanille-extract of wodka
  • bessen (bijvoorbeeld aalbessen, ter garnering)
  • geraspte chocolade (ter garnering)
  • eventueel cocktailprikkers en stukjes lint voor zelfgemaakte vlaggetjes
  • ijsmachine

Preparation

  • 1Roer de melk en de suiker in een schaal door elkaar tot de suiker opgelost is. Meng de slagroom, het vanillepoeder en het vanille-extract of de wokda erdoorheen. Doe het mengsel over in een ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs halfbevroren is.
  • 2Schenk het in een mooie vorm waarin ongeveer 1 liter past. Zet de vorm 4 tot 6 uur in de vriezer.
  • 3Laat het ijs een tijdje op kamertemperatuur staand voordat je de vorm omkeert op een koude schaal. Decoreer met bessen, geraspte chocolade en zelfgemaakte vlaggetjes.