Feestelijke ijstaart
Op zoek naar een feestelijk dessert voor het kerstdiner? Deze ijstaart van vanille-ijs is een echte allemansvriend en makkelijk te maken.
Dit recept komt uit:
Details
Ingredients
- 300 ml melk
- 180 g kristalsuiker
- 500 ml slagroom
- 1 tl vanillepoeder
- 2 tl vanille-extract of wodka
- bessen (bijvoorbeeld aalbessen, ter garnering)
- geraspte chocolade (ter garnering)
- eventueel cocktailprikkers en stukjes lint voor zelfgemaakte vlaggetjes
- ijsmachine
Preparation
- 1Roer de melk en de suiker in een schaal door elkaar tot de suiker opgelost is. Meng de slagroom, het vanillepoeder en het vanille-extract of de wokda erdoorheen. Doe het mengsel over in een ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs halfbevroren is.
- 2Schenk het in een mooie vorm waarin ongeveer 1 liter past. Zet de vorm 4 tot 6 uur in de vriezer.
- 3Laat het ijs een tijdje op kamertemperatuur staand voordat je de vorm omkeert op een koude schaal. Decoreer met bessen, geraspte chocolade en zelfgemaakte vlaggetjes.
- Author: Redactie
- Posted: december 17, 2016