Terug naar overzicht
Feestelijke ijstaart ijspret

Feestelijke ijstaart

Op zoek naar een feestelijk dessert voor het kerstdiner? Deze ijstaart van vanille-ijs is een echte allemansvriend en makkelijk te maken.

In deze ijstaart proef je heerlijk romig vanille-ijs afgewisseld door rood fruit en knapperige chocolade van de top. Het ijs maak je gewoon zelf met slechts een paar ingrediënten. Je moet er enkel even op wachten, maar het eindresultaat is dat meer dan waard. Meer lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Feestelijke ijstaart ijspret

Feestelijke ijstaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • ijsmachine

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 180 gr kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl vanille-extract of wodkabessen (bijvoorbeeld aalbessen, ter garnering)
  • geraspte chocolade (ter garnering)

Optioneel

  • cocktailprikkers en stukjes lint voor zelfgemaakte vlaggetjes

Instructies

  • Roer de melk en de suiker in een schaal door elkaar tot de suiker opgelost is. Meng de slagroom, het vanillepoeder en het vanille-extract of de wokda erdoorheen. Doe het mengsel over in een ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs halfbevroren is.
  • Schenk het in een mooie vorm waarin ongeveer 1 liter past. Zet de vorm 4 tot 6 uur in de vriezer.
  • Laat het ijs een tijdje op kamertemperatuur staand voordat je de vorm omkeert op een koude schaal. Decoreer met bessen, geraspte chocolade en zelfgemaakte vlaggetjes.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.