Ga terug
+ servings
Aubergine met burrata recept

Burrata en aubergines met honing

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 bollen mozzarella (125 gram elk)
  • 2 dl slagroom
  • 3 aubergines (ca. 750 gram}
  • olijfolie
  • zout
  • 3 el vloeibare honing bijv. acaciahoning
  • 1,5 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 4 sneetjes bruschetta voor erbij

Instructies

  • Snijd de mozzarella in plakken, doe ze in een kom met de slagroom, voeg wat zout toe en wentel de plakken zodat ze rondom met slagroom zijn omhuld.
  • Schil de aubergines en snijd ze over de lengte steeds in 4 plakken. Leg deze op een bakplaat die is bekleed met aluminiumfolie en vet ze licht in met olie.
  • Rooster ze onder een hete grill 8-10 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn; keer ze eenmaal. Bestrooi ze met zout en laat de plakken afkoelen.
  • Verdeel de plakken mozzarella over afzonderlijke borden en overgiet elk stapeltje met een beetje room. Schik 3 plakken aubergine op elk bord. Roer de honing en azijn goed glad en smeer een beetje ervan op elke plak. Bestrooi ze met heel weinig zout - het geheim is een goed evenwicht te krijgen tussen zoet, zuur en hartig.
  • Sprenkel nog een beetje olijfolie over de plakken mozzarella en nog wat room. Serveer de burrata met de bruschetta apart erbij.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: