Terug naar overzicht
Aubergine met burrata recept

Burrata en aubergines met honing van Claudia Roden

Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte De Smaken van Italië al een enorme indruk. Voor dit kookboek reisde Claudia Roden (grande dame uit de culinaire wereld) door heel Italië om de lokale specialiteiten te ontdekken. De gerechten, hoe eenvoudig soms ook, blijven nog altijd zalig en onweerstaanbaar. Zoals deze aubergines met burrata.

Als je geen burrata kunt krijgen, dan is mozzarella een goed alternatief, liefst buffelmozzarella die in een slagroombad heeft gelegen, zoals in onderstaand recept. Eet hem met een bergje slablaadjes en cherrytomaatjes die met extra vergine olijfolie zijn besprenkeld, en met gesnipperd basilicum of munt en wat zout zijn bestrooid. Lekker als lunch of voorgerecht.

Dit aubergine recept komt uit De Smaken van Italië van Claudia Roden. Meer mooie kookboeken kun je vinden in onze shop.
Aubergine met burrata recept

Burrata en aubergines met honing

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 bollen mozzarella (125 gram elk)
  • 2 dl slagroom
  • 3 aubergines (ca. 750 gram}
  • olijfolie
  • zout
  • 3 el vloeibare honing bijv. acaciahoning
  • 1,5 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 4 sneetjes bruschetta voor erbij

Instructies

  • Snijd de mozzarella in plakken, doe ze in een kom met de slagroom, voeg wat zout toe en wentel de plakken zodat ze rondom met slagroom zijn omhuld.
  • Schil de aubergines en snijd ze over de lengte steeds in 4 plakken. Leg deze op een bakplaat die is bekleed met aluminiumfolie en vet ze licht in met olie.
  • Rooster ze onder een hete grill 8-10 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn; keer ze eenmaal. Bestrooi ze met zout en laat de plakken afkoelen.
  • Verdeel de plakken mozzarella over afzonderlijke borden en overgiet elk stapeltje met een beetje room. Schik 3 plakken aubergine op elk bord. Roer de honing en azijn goed glad en smeer een beetje ervan op elke plak. Bestrooi ze met heel weinig zout - het geheim is een goed evenwicht te krijgen tussen zoet, zuur en hartig.
  • Sprenkel nog een beetje olijfolie over de plakken mozzarella en nog wat room. Serveer de burrata met de bruschetta apart erbij.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.