Ga terug
+ servings
Baci di dama Italiaanse koekjes

Baci di dama Italiaanse koekjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

  • 70 gr amandelen
  • el fijne kristalsuiker
  • 100 gr zachte boter plus extra om in te vetten
  • 100 gr bloem
  • 80 gr aardappelmeel
  • 70 gr poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 el chocolade-hazelnootpasta (gianduja), voor de vulling

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet twee of drie bakplaten in.
  • Maal de amandelen met de kristalsuiker in een keukenmachine fijn.
  • Roer de boter romig in een kom en roer er de bloem en het aardappelmeel, de poedersuiker, het amandelsuikermengsel en het ei door, zodat je een glad deeg krijgt.
  • Verdeel het deeg in vijftig tot zestig stukjes ter grootte van een walnoot, draai ze tot balletjes en plet ze licht.
  • Laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze 18 tot 20 minuten.
  • Neem de koekjes uit de oven, laat ze afkoelen en plak ze twee aan twee aan elkaar met wat chocoladepasta ertussen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken