Loading

Baci di Dama (dameszoenen): koekjes met chocolade-hazelnootpasta

De baci di dama (dameszoenen) zijn afkomstig uit Piemonte.  Ze werden voor het eerst gebakken in de negentiende eeuw, naar verluidt speciaal voor de koninklijke familie. Zo maak je deze beroemde zoete koekjes.

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel – Classic. Krijg dit mooie boek cadeau bij een abonnement op De Smaak!

BEKIJK HET AANBOD

PROBEER OOK:


Details

Ingredients

  • 70 g amandelen
  • 2½ el fijne kristalsuiker
  • 100 g zachte boter, plus extra om in te vetten
  • 100 g bloem
  • 80 g aardappelmeel
  • 70 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 ei chocolade-hazelnootpasta (gianduja), voor de vulling

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 160 °C en vet twee of drie bakplaten in. Maal de amandelen met de kristalsuiker in een keukenmachine fijn. Roer de boter romig in een kom en roer er de bloem en het aardappelmeel, de poedersuiker, het amandelsuikermengsel en het ei door, zodat je een glad deeg krijgt.
  • 2Verdeel het deeg in vijftig tot zestig stukjes ter grootte van een walnoot, draai ze tot balletjes en plet ze licht.
  • 3Laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze 18 tot 20 minuten.
  • 4Neem de koekjes uit de oven, laat ze afkoelen en plak ze twee aan twee aan elkaar met wat chocoladepasta ertussen.