Ga terug
+ servings
Polenta GENNARO'S CUCINA DAVID LOFTUS

Polenta met kaas

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 -6 personen

Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 1200 ml groentebouillon of water
  • 300 gr snelkookpolenta
  • 20 gr gemengde kazen zoals parmezaan, pecorino, fontina, cheddar, gruyère, gorgonzola en Goudse, geraspt of in heel kleine blokjes
  • 4 salieblaadjes
  • zeezout (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met wat van de boter.
  • Giet de bouillon of het water in een grote pan en breng aan de kook. Klop geleidelijk de polenta erdoor, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
  • Kook 3-5 minuten tot hij egaal en romig is. Haal van het vuur en klop de helft van de gemengde kazen erdoor.
  • Breng op smaak met een beetje zout indien nodig (zeker als je water gebruikt in plaats van bouillon).
  • Giet de helft van het polentamengsel in de ovenschaal, strooi de overgebleven gemengde kazen eroverheen en bedek met de resterende polenta.
  • Smelt de overgebleven boter met de salie in een kleine koekenpan op laag tot middelhoog vuur en schenk over de bovenkant van de polenta.
  • Bak in 20 minuten in de oven goudbruin.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken