Begin met de olijfolie aan te vriezen in de diepvries. Na een halve dag is hij goed smeerbaar.
Roer het meel en het bakpoeder goed door elkaar. Schep er het water doorheen; zorg dat er geen klontjes in blijven.
Kluts er dan de eetlepel olie doorheen. Laat het deeg een half uur of langer rusten in de koelkast, dan fermenteert het beslag een beetje.
Schep het beslag vervolgens even om en voeg wat zout en zwarte peper toe.
Giet het beslag in vormpjes, niet te veel, want het moeten platte blini’s worden.
Zet de losse vormpjes in de oven en bak de blini’s een minuut of 10-12 tot ze goudbruin zijn op circa 180 graden.
Vraag vooral aan de visboer of hij de mulletjes wil fileren, dan is het gerecht sneller gepiept. Snij het visvlees zo fijn mogelijk, voeg wat citroensap toe, zout en zwarte peper.
Dit is eigenlijk al vreselijk lekker, maar liefhebbers van mayonaise mogen er gerust een beetje aan toevoegen.
Bestrijk de blini’s van kikkererwten met de bevroren olijfolieboter en een beetje aangemaakte mul.