Ga terug
+ servings
Bonen citroen gnocchi

Bonen-citroengnocchi

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje cannellibonen (400/240 gr)
  • 100 gr aardappelmeel
  • 1 citroen onbespoten, (sap en de zest)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 artisjok klein
  • semolina beetje
  • 350 ml rijst- of geraffineerde zonnebloemolie om in te frituren
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut witte wijn
  • 200 gr doperwten vers
  • olijfolie extra vergine
  • zout en zwarte peper

Instructies

  • We maken eerst de gnocchi zelf.
  • Laat de bonen uitlekken. Roer het aardappelmeel erdoor en pureer het met de staafmixer. Het moet een behoorlijk stevige substantie worden. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bestuif het aanrecht met bloem en draai van de brij worstjes van ongeveer 1 cm dik. Snij die in stukjes van ongeveer 2 cm. Rol ze voorzichtig over zo’n schattig geribbeld gnocchiplankje of, bij gebrek daaraan, over een vork. Laat ze rusten en een beetje indrogen op het aanrecht.
  • Snipper de teentjes knoflook en smoor ze in een beetje olie. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en wat water en voeg de erwtjes toe. Ze hoeven niet helemaal onder te staan. Roer af en toe en smoor ze in 4 à 6 minuten gaar. Zout ze daarna pas.
  • Maak de artisjokken schoon door de buitenste blaadjes eraf te halen en het bovenste stukje eraf te snijden, een centimeter of 3. Snij ze in partjes, van boven naar beneden. Verwijder zo veel mogelijk van het taaie (oneetbare) hooi dat zich boven het hartje bevindt, al is er nog niet veel aanwezig in de kleine artisjokjes. Haal ze partjes door de semolina en frituur ze in kleine porties. Zorg ervoor dat de olie ten eerste vers is en ten tweede niet te heet wordt en gaat verbranden (zeer ongezond, roetdeeltjes!). Idealiter heb je een kookthermometer. Rond de 170-180 graden is de olie warm genoeg. Frituur de schijfjes in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Zet een pan met water op met wat zout. Als het water kookt mogen de gnocchi erin en, net als gewone gnocchi, komen ook deze bovendrijven als ze gaar zijn, al na een minuut of 2.
  • Snipper de knoflook en smoor die in een ruime koekenpan met een beetje olie waar uiteindelijk ook de gnocchi in kunnen. Pers de citroen, bewaar de zest en voeg het sap toe aan de knoflook. Roer er de gare gnocchi doorheen met wat aanhangend kookvocht en maak een schotel van de gnocchi, erwten en artisjokjes. Giet er een flinke scheut extra vergine olijfolie overheen, en garneer de bonen-citroengnocchi met de zest.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken