Ga terug
+ servings
Panna cotta light

Lichte panna cotta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur 10 minuten
Totale tijd: 4 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 gelatineblaadjes
  • 125 ml slagroom
  • 75 ml yoghurt
  • snufje zout
  • 25 gr suiker
  • scheut citroensap
  • 100 gr bramen

Voor de coulis

  • 1 gelatineblaadje
  • 2 passievruchten (ca. 40 g), het sap en vruchtvlees
  • 15 gr suiker
  • scheutje limoensap

Instructies

  • Laat twee van de in totaal drie gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Doe de slagroom met de yoghurt in een steelpannetje. Roer goed. Doe er het zout en de suiker bij. Breng het tegen de kook aan; als het een minibeetje gaat bubbelen probeer je dat een paar minuten zo te houden.
  • Blijf roeren en haal het pannetje van het vuur af.
  • Pureer de helft van de bramen met een staafmixer en meng de bramen door het slagroom-yoghurtmengsel.
  • Zo ook het citroensap en tot slot de uitgeknepen blaadjes gelatine. Even weer roeren totdat ze zijn opgelost.
  • Verdeel de panna cotta over vier of meer kopjes, glazen of schaaltjes. Wij vinden die beeldige Italiaanse espressokopjes er bijzonder geschikt voor. Daarvan kun je er probleemloos acht vullen in plaats van vier.
  • Laat het goedje een paar uur in de koelkast opstijven. Officieel moet het minimaal vier uur, maar omdat we een kleinere hoeveelheid nemen is het doorgaans na twee uur ook al picobello.
  • Week voor de coulis het resterende gelatineblaadje vijf minuten in koud water. Haal de vulling uit de passievruchten. Laat de uitgeknepen gelatine even smelten in een koekenpan. Niet laten koken! Dan werkt het spul niet meer.
  • Gewoon zachtjes laten smelten. Roer het vervolgens door de passievruchtenpulp en laat deze combi ook een uur of twee opstijven in de koelkast. Tot slot schep je hem met enige charme op de panna cotta.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: