Ga terug
+ servings
Pane cunzato recept

Pane Cunzato recept (Siciliaans brood)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr volkorentarwemeel
  • 3 el extra vergine olijfolie (plus nog wat)
  • 1 zakje droge gist
  • 175 ml lauw water
  • 1 tl zeezout
  • 2 el sesamzaad
  • 1 ui
  • 1 flinke hand basilicum
  • 1 flinke hand oregano
  • 350 gr tomaten
  • 8 ansjovisjes
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 flinke hand sla
  • 100 gr robiola (of pecorino of andere kaas)
  • zout en peper

Instructies

  • Meng het meel met de 3 eetlepels olijfolie, de gist en het water tot een mooi deegje. Laat dat een halfuur rusten op een warme, tochtvrije plek, goed afgedekt.
  • Bestrijk een vorm of ovenplaat met olijfolie. Leg er het deeg op en druk dat in de vorm. Bedek het met folie en laat het afgedekt weer een halfuur staan.
  • Meng het zeezout en het sesamzaad door een eetlepel olie en een eetlepel water, bestrijk er het deeg mee en laat dat weer een halfuur staan.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand en bak het brood in ongeveer een kwartier gaar. Laat het een beetje afkoelen.
  • Snij de ui in flinterdunne ringen. Snij de kruiden in reepjes. Snij de tomaten in schijfjes of doormidden, afhankelijk van de grootte. Snij de ansjovisjes in de lengte doormidden. Snij de zongedroogde tomaten doormidden.
  • Beleg het brood met de sla, de tomaten, de kruiden, de ansjovis, de tomaten en verdeel de ui erover. Dan de robiola. Robiola is erg Italiaans, maar niet Siciliaans.
  • Wij hadden het toevallig in huis en dat leek ons lekker erop. Wat ook zo was. Officieel hoort er pecorino op. Maar kies vooral een kaas die jij lekker vindt.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: