Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met sardines
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Ingrediënten
1
snuf
zeezout
20
gezouten sardines
of ansjovis
1
ui
klein
1
scheut
olijfolie
extra vergine
300
gr
bigoli
of spaghetti
Instructies
Zet een grote pan op hoog vuur met ruim wat water. Voeg een flinke snuf zeezout toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de sardines voorzichtig onder koud, stromend water en dep ze droog.
Pel en snipper de ui heel fijn. Neem een grote pan, verhit er een scheutje extra vierge olijfolie in en bak de ui glazig.
Voeg de sardines toe aan de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. De sardines lossen op in de olie en je krijgt een smeuïge saus.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus in de pan en bak het geheel nog 2 minuten zodat de smaken goed mengen. Serveer het gerecht meteen.
5
van
2
stemmen
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: