Ga terug
Pasta met sardines

Pasta met sardines

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 snuf zeezout
  • 20 gezouten sardines of ansjovis
  • 1 ui klein
  • 1 scheut olijfolie extra vergine
  • 300 gr bigoli of spaghetti

Instructies

  • Zet een grote pan op hoog vuur met ruim wat water. Voeg een flinke snuf zeezout toe.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de sardines voorzichtig onder koud, stromend water en dep ze droog.
  • Pel en snipper de ui heel fijn. Neem een grote pan, verhit er een scheutje extra vierge olijfolie in en bak de ui glazig.
  • Voeg de sardines toe aan de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. De sardines lossen op in de olie en je krijgt een smeuïge saus.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus in de pan en bak het geheel nog 2 minuten zodat de smaken goed mengen. Serveer het gerecht meteen.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: