300grroodschimmelkaas of brie, in dikke plakken, voor erbij
Instructies
Zet een grote, diepe pan op matig vuur. Schenk de helft van de olie erin en voeg de salie en amandelen toe. Bak 3-4 minuten of tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en zet apart.
Schenk de rest van de olie erbij, voeg de ui en knoflook toe en fruit, af en toe roerend, 4-5 minuten of tot ze zacht zijn.
Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut koken. Roer dan de bloemkool, farro en rijst erdoor en bak al roerend 1-2 minuten. Draai het vuur matig laag en bak de granen; roer regelmatig.
Schenk de bouillon er met steeds 250 ml tegelijk bij, en voeg de volgende 250 ml pas toe als de vorige scheut is geabsorbeerd; laat 50-55 minuten koken en roer regelmatig.
Schenk als de bouillon is opgenomen de melk erbij en roer deze erdoor tot de rijst romig is. Roer de parmezaan, zout en peper erdoor.
Schep de risotto met bloemkool in kommen en leg de knapperige salie, roodschimmelkaas en amandelen erop.