Ga terug
Risotto met bloemkool

Risotto met bloemkool

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 8 gr salieblaadjes voor erbij
  • 80 gr amandelen grofgehakt, voor erbij
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 500 gr bloemkoolroosjes fijngesneden
  • 320 gr farro
  • 100 gr arboriorijst
  • lit kippen- of groentebouillon heet
  • 375 ml melk
  • 40 gr parmezaan fijngeraspt
  • zeezout en zwarte peper versgemalen
  • 300 gr roodschimmelkaas of brie, in dikke plakken, voor erbij

Instructies

  • Zet een grote, diepe pan op matig vuur. Schenk de helft van de olie erin en voeg de salie en amandelen toe. Bak 3-4 minuten of tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en zet apart.
  • Schenk de rest van de olie erbij, voeg de ui en knoflook toe en fruit, af en toe roerend, 4-5 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut koken. Roer dan de bloemkool, farro en rijst erdoor en bak al roerend 1-2 minuten. Draai het vuur matig laag en bak de granen; roer regelmatig.
  • Schenk de bouillon er met steeds 250 ml tegelijk bij, en voeg de volgende 250 ml pas toe als de vorige scheut is geabsorbeerd; laat 50-55 minuten koken en roer regelmatig.
  • Schenk als de bouillon is opgenomen de melk erbij en roer deze erdoor tot de rijst romig is. Roer de parmezaan, zout en peper erdoor.
  • Schep de risotto met bloemkool in kommen en leg de knapperige salie, roodschimmelkaas en amandelen erop.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: