1stukje rundermerg uit een runderschenkel (naar keuze)
60grboter
1litvlees- of kippenbouillon
300grrisottorijst
1½dldroge witte wijn
zout
½tlsaffraandraadjes
50grParmezaangeraspt
zwarte peperversgemalen
Instructies
Smoor in een grote pan de ui en eventueel het merg in de helft van de boter en roer af en toe tot de ui glazig is; dit duurt circa 8 minuten. Verhit de bouillon in een andere pan. Doe de rijst bij de uien en roer 1 minuut tot de korrels rondom vettig zijn.
Giet de wijn in de pan en laat de rijst koken tot de wijn is verdampt. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en doe er pas een nieuwe portie bij als de vloeistof volledig is opgenomen. Roer er een beetje zout door en de saffraan die in een scheutje bouillon is geweekt.
Neem als de rijst na 15-17 minuten gaar is, de pan van het vuur – er moet nog genoeg vloeistof in de pan zitten voor een mooi romig gerecht, maar de korrels moeten van binnen nog stevig zijn – roer de overgebleven boter, de Parmezaan en zout en peper naar smaak door de rijst.