Ga terug
+ servings
Spaghetti frittata

Spaghetti frittata

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti
  • 500 gr cherrytomaten gehalveerd
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 aubergine in schijven van 1 cm dik
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 bol mozzarella in stukjes gesneden
  • 100 ml melk
  • 5 eieren losgeklopt
  • 150 gr geraspte jong belegen kaas
  • 80 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl zout
  • ¼ tl zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met de suiker en zout en peper en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
  • Rooster de tomaten 40 minuten in de oven. Haal ze uit de oven (laat de oven aanstaan) en laat ze even rusten.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin.
  • Verdeel de aubergineplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en wat tijm.
  • Verdeel achtereenvolgens de tomaten en de spaghetti in een gelijkmatige laag over de aubergine. Verdeel de stukjes mozzarella losjes tussen de spaghetti.
  • Meng de melk met de eieren en de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het ei-kaasmengsel over de ingrediënten in de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de frittata in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal de spaghetti frittata uit de oven en serveer warm of lauwwarm (of de volgende dag gewoon koud, ook lekker.)
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: