Ga terug
+ servings
Limoncello tiramisu

Tiramisu met Limoncello

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koelen: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 savoiardi (lange vingers)

Mascarpone- lemoncurdroom

  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr slagroom
  • el poedersuiker plus extra voor erover
  • 1 tl vanille-extract
  • 175 gr lemoncurd kant-en-klaar

Limoncellosiroop

  • 80 ml water
  • 2 el citroensap
  • el kristalsuiker
  • 80 ml limoncello

Instructies

  • Doe voor de limoncellosiroop het water, het citroensap en de suiker in een pannetje op matig vuur en roer tot de suiker oplost. Laat 4 minuten zacht koken, tot de siroop wat inkookt.
  • Laat afkoelen in de koelkast. Roer dan de limoncello erdoor.
  • Klop voor de mascarpone-lemoncurdroom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille in een kom door elkaar, tot er zachte pieken zijn. Spatel voorzichtig de lemoncurd erdoor.
  • Doop 8 lange vingers ongeveer 3 seconden in de limoncellosiroop en verdeel ze over vier bordjes. Verdeel de helft van de mascarpone-lemoncurdroom erover en herhaal de laagjes met de rest van de lange vingers, siroop en room.
  • Bestuif met poedersuiker en dien op. Tip: Je kunt dit ook zonder de limoncello maken, vervang die in dat geval door citroensap en voeg 2 extra eetlepels suiker toe aan de siroop.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: