Ga terug
+ servings
Witte bonen met worst

Toscaanse witte bonen met worst

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr gekookte cannellinibonen (of andere witte bonen)
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook ongepeld
  • 4 blaadjes salie
  • 2 el tomatenpuree
  • zout en zwarte peper
  • 4 sambudello-worsten (of een pikant gekruide braadworst)

Instructies

  • Verhit een paar eetlepels extra vergine olijfolie in een grote, diepe pan. Voeg het ongepelde knoflookteentje en de salieblaadjes toe. Verwijder de knoflook zodra die de olie heeft gekruid en de salie begint te verkleuren.
  • Voeg de bonen samen met een paar soeplepels van hun kookvocht toe. Roer de tomatenpuree erdoor om de bonen wat kleur te geven en laat op laag vuur sudderen, zodat de smaken goed mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Verwijder de velletjes van de worsten en voeg het vlees toe aan de bonen.
  • Laat koken tot het vlees volledig gaar is. Serveer de witte bonen warm met geroosterd Toscaans brood.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken