600grgekookte cannellinibonen(of andere witte bonen)
olijfolieextra vergine
1teentjeknoflookongepeld
4blaadjes salie
2eltomatenpuree
zout en zwarte peper
4sambudello-worsten (of een pikant gekruide braadworst)
Instructies
Verhit een paar eetlepels extra vergine olijfolie in een grote, diepe pan. Voeg het ongepelde knoflookteentje en de salieblaadjes toe. Verwijder de knoflook zodra die de olie heeft gekruid en de salie begint te verkleuren.
Voeg de bonen samen met een paar soeplepels van hun kookvocht toe. Roer de tomatenpuree erdoor om de bonen wat kleur te geven en laat op laag vuur sudderen, zodat de smaken goed mengen.
Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Verwijder de velletjes van de worsten en voeg het vlees toe aan de bonen.
Laat koken tot het vlees volledig gaar is. Serveer de witte bonen warm met geroosterd Toscaans brood.