Ga terug
+ servings
Cannellinibonen puree

Cannellinibonen puree

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 800 gr cannellinibonen blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 60 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • ¾ tl rozemarijn fijngehakt, plus extra ter garnering
  • 1 bio citroen smalle reepjes schil, ter garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zachtjes 3 tot 4 minuten, of tot de ui zacht en glazig, maar nog niet bruin is.
  • Voeg de cannellinibonen toe en breng aan de kook. Laat de bonen 3 tot 4 minuten zachtjes koken, of tot de bonen goed zijn opgewarmd.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de crème fraîche, het citroensap en de rozemarijn toe.
  • Prak de bonen grof met een pureestamper tot ze redelijk glad zijn.
  • Serveer de puree warm, gegarneerd met de citroenschil en de extra rozemarijn.
3.34 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: